31 oktober 2015

Äntligen....
Men först vinnare till min ' Gissa kursen' 3 kommentarer 1 avstod och 1 hade ingen aning 1 gissade klockrent och det var Smultronbo om du meddelar mig din adress så kommer det ett kuvert med innehåll såsmåningom. Det är Bargello som jag skall gå hos Quiltbiten.
Som sagt nu är Tula Pink täcket klart efter boken '100 moderna block' såg på QoL ( Quilt och Lappteknik) en grupp på nätet. Jag följde hennes färgskala så gott det gick,även baksidan och kviltade blocken var för sig. Alla baksides tyger har jag färgat själv med hjälp av Yvonne Kervinen i Östhammar
Placerade blocken efter bilden i boken men några omkastningar sen var jag nöjd, de svarta remsorna sydde jag på maskin men den sista sömnen på framsidan sydde jag ner för hand.
Nästan 2 år efter första blocket så var jag klar,varje block var jätte kul att välja färg och sy eftersom de inte är så stora så då gick det fort.
Nu börjar vårt hus att likna ett hem mer och mer, men jag hittar inte det jag vill ha att förvara mina tyger i :(( de jag hade passar inte i nya rummet och jag vet hur det skall se ut men inte hittat ännu, så det blir till att vända uppåner på mina kassar varje gång :)
Ha en trevlig Allhelgona helg Annette

25 oktober 2015

Äntligen kom jag i väg....
Till Älvsjö mässan i Stockholm och Sy festivalen i går. Skall gå kurs under 5 lördagar och även om jag har mycket tyg så behövde jag köpa nästan allt i går, 20 tyger i 4 färgskaler 30cm på full bredd ligger ju inte å väntar i syrummet precis.
Vad det skall bli ?? Det får ni ha tålamod med inte förrän till vår/sommar är kursen slut och förhoppningsvis är jag nöjd med resultatet :))
Men om det är någon som kan gissa vilken kurs det är så kan det hända att det blir ett litet pris i någons brevlåda. Torsdag att sista dagen att 'gissa kursen'
Nu är det också slut på sötebröds dagarna, i dag var det Run Off med TSM Running 'jippi äntligen' så nu är jag på banan igen, gäller bara att hitta rundor här i Uppsala å inte soringa för mycket fel :)
Ha det så bra
Annette



19 oktober 2015

Ingen mer flytt på många år.....
Denna nesse sydde jag när min lokalgrupp Blockmakarna hade 'syhelg' nu i helgen.
En av mina nya arbetskamrater slutar nästa vecka, hon skall vandra i Nya Zeeland och vara borta 1 år,fast nessen får nog inte plats i hennes ryggsäck.Mönster är det samma som 'snenessen' som vandrar runt på olika bloggar och som man kan 'vinna att sy'
Nu har jag landat och rivstartat mitt nya liv i Uppsala, inne på 3veckan på nya jobbet, lite går på rutin men många saker är nya. Har även börjat att cykla till jobbet,7,5 km enkel resa, sen har jag hittat ett gym också och börjat att löpträna igen!!! Nästa flytt får dröja i måååånga år,pust!

Eftersom det är måndag så hälsar vi på hos Bambisyr
Ha en bra måndags kväll
Annette